Keresés

10 ok, hogy miért gyere babamasszázs tanfolyamra

Három éve dolgozom babamasszázs oktatóként, és meg kell mondjam, hogy soha életemben nem volt még hálásabb munkám. Pedig bölcsődében is dolgoztam, ami szintén rengeteget ad az embernek.


A babamasszázs tanfolyamokon olyan technikákat tanítok, amelyek lehetővé teszik a szülők számára, hogy ők maguk segítség át kisbabájukat a nehézkes fejlődési szakaszokon, és győzzenek le együtt olyan mumusokat, mind a kólika, hasfájás, bennrekedt gázok vagy a fogzási fájdalom.


A szülőre is hat a babamasszázs


A csoportos órákon sokszor volt szerencsém látni, hogy a szülők támogatják egymást – márpedig (és ezt tőlük tudom) a támogató közeg olyasmi, amiben sok újdonsült szülőnek nincs része. Azokon a tanfolyamokon, amelyek több alkalomból állnak és hetente találkozunk, rendszeresen azt látom, hogy a szülők átsegítik egymást problémás helyzeteken, empatikusan elmondják véleményüket a másikat feszegető kérdésekről.


Látom, hogyan fejlődik a szülő és a baba közötti interakció hétről hétre, hogyan vesznek el a szülők kisbabájuk gyönyörű tekintetében, miközben erősödik a kettejük közötti kötődés. És ez csodálatos. Szóval, itt van – az én szemszögemből – a 10 legfontosabb ok, hogy miért érdemes babamasszázs tanfolyamra jönni.


1. Javul az alvásminőség


Sok szülő számára ez egy csábító ok. A babamasszázs valóban segíti a baba alvását és javítja az alvásminőségét. A tanfolyamok során sokan számolnak be arról, hogy kisbabájuk könnyebben elalszik és kevesebbszer ébred fel éjjelente. Babamasszázs során csökkent a stresszhormon-szint és nő az oxitocinszint, tehát segíti a baba relaxációját.


2. Átsegíti a babát az egészségügyi nehézségeken


A babamasszázs nagyon hatékonya a hasfájás, kólika enyhítésében, általában már 2 héten belül jelentősen csökkennek vagy teljesen elmúlnak a tünetek. A túl sok lenyelt levegőtől, a bennrekedt gázoktól is segít megszabadulni. Az arcmasszázs enyhíti a fogzási fájdalmat, ráadásul a babamasszázs az orrocskában és a mellkasban lerakódott váladék távozását is segíti.


3. Minőségi idő


Sok babamasszázs tanfolyamon résztvevő szülő jelezte, hogy a babamasszázs lett a napjuk, hetük fénypontja! Amikor bekuckóznak kisbabájukkal, előveszik a masszázsolajat, és 10-20-30 percig csak egymásra figyelnek és együtt relaxálnak, kötődnek, annál jobb minőségi időt baba-mama páros nemigen tudhat elképzelni. Plusz, a babamasszázs a baba fizikai fejlődését is segíti, így nem csak minőségi idő, de fejlesztő program is.


4. Kötődéserősítés


Babamasszázs során az összes kötődéserősítő elem érvényesül.: szemkontaktus, egymás hangjának hallása, illatának érzete, beszéd, bőrkontaktus és oxitocin. Kisbabád masszírozása során temérdek mennyiségű oxitocin, azaz szeretethormon vagy kötődéshormon termelődik benned és kisbabádban, ezáltal kémiailag is megtámogatva a kötődésetek erősödését.


5. Feszültségoldás, kevesebb sírás


A stressz-szint csökkenése és oxitocinszint növekedése miatt a baba alapjáraton kiegyensúlyozott lesz. Ennek egyik kellemes hozománya, hogy a baba kevesebbet sír majd. Miért? Mert a babák sokszor sírással próbálnak megszabadulni a felgyűlt feszültségtől, ilyenkor megnyugtatásra van szükségük. A babamasszázstól már alapjában véve nyugodtabbak lesznek.


6. Jobban megérted kisbabád jelzéseit


Minden szülőnek időbe telik megtanulni kisbabája jelzéseit. Ez természetes. Mivel az érintés a kisbabák elsődleges kommunikációs csatornája, és mert a ilyenkor kizárólagos figyelmet szenteletek egymásnak, a babamasszázs segít abban, hogy könnyebben megértsd, mit szeret vagy nem szeret kisbabád, mit próbál jelezni.


7. Beszédfejlődés


Az éneklés és mondókák segítik a baba korai beszédfejlődés, valamint segítik a szülő-baba kommunikációt. A tanfolyamok során ezért én is mondókákkal és dalocskákkal támogatom a szülőket. A csoportos tanfolyamok pedig szuper alkalmat teremtenek a babák korai szocializálódásához.


8. Mozgásfejlődési mérföldkövek


A babmasszázs erősíti az izomzatot, a csontokat és ízületeket, és fejleszti az izomtónus (túl feszes/hipertón vagy petyhüdt/hipotón izomzat). mert ilyen szuperül segíti az izomzat és mozgásszervek fejlődését és erősödését, segíti a babát abban, hogy elérje a mozgsáfejlődési mérföldköveket, mint átfordulás, ülés, mászás, járás stb.


9. Támogató közeg


A csoportos tanfolyamok egyik felbecsülhetetlen előnye a hozzád hasonló, empatikus szülőkkel való találkozás. A tanfolyamokon olyan támogató közeg szokott kialakulni, ahol bármilyen felmerülő kérdésedet, aggodalmadat megoszthatod a többiekkel, senki nem fog ítélkezni, sőt!

A babamasszázs tanfolyamokon nem ítélkezünk, hanem támogatunk.

10. Nő a szülő önbizalma


Mivel megtanulod könnyebben felismerni kisbabád jelzéseit, igényeit, és kielégíteni azokat, ösztönösen reagálni rájuk, magabiztosabbnak fogod érezni magad szülői szerepedben. A babamasszázs egyik előnye, hogy Te is és kisbabád is boldogabbak, nyugodtabbak lesztek.


>> SZERETETTEL VÁRLAK A LEGKÖZELEBBI CSOPORTOS TANFOLYAMOMON! <<