top of page
Keresés

Mozgásfejlesztés otthon – Mozgáskoordinációs gyakorlatok

Bár a baba mozgásfejlődését maga a babamasszázs is segíti, hiszen az izmok átmasszírozásával serkentjük azok gyarapodását, vannak még hatékonyabb, direkt a mozgásfejlődést célzó gyakorlatok, amelyeket otthon is egyszerűen kivitelezhetsz.
Természetesen a mozgásfejlesztésnek is vannak típusa, így a kivitelezésüknek vannak nehézségi szintjei. Ebben a posztban nagyon egyszerű, mozgáskoordinációt segítő gyakorlatokhoz adok útmutatót.


Hogy segíti a baba fejlődését?


A mozgáskoordináció gyakorlatok, amelyekhez most útmutatót adok, egyrészt gyengéden nyújtják a baba kar- és lábizmait, ezzel fejlesztve hajlékonyságát, átmozgatják has- és medenceizmait, és egyenesítik a gerincét.


Ráadásul segítik a szem-kéz és kéz-láb koordináció fejlődését, tehát a baba hamarabb tanulhat meg mászni, járni, és pontosabban fog nyúlni a kívánt tárgyakért. Tehát ügyesedik. 😊


Erre ügyelj közben


A gyakorlatok végzése közben légy gyengéd a babáddal, csak annyira nyújts az izmait, amennyire azok engedik. Fontos ügyelni arra, hogy a baba számára kellemes élmény legyen ez a kis torna, hiszen csak akkor fogja szeretni és engedni. A gyakorlatok kivitelezésének mindig kellemes, lassú ritmusa legyen.


  1. Karok keresztezése: Keresztezd egymással a babád karjait a mellkasa előtt háromszor, majd gyengéden nyújts ki a karjait, mintha széttárnád őket. Ismételd meg párszor a gyakorlatot felváltva, tehát mindig a másik kar legyen felül.

  2. Lábak keresztezése: Emeld meg kicsit a babád lábait, és keresztezd őket egymással ugyanúgy, mint ahogy a karokkal csináltad. Kivéve, hogy a lábakat lefelé nyújtjuk keresztezés után ahelyett, hogy széttárnánk őket.

  3. Láb és kar keresztezése: Keresztezd az ellentétes kart és lábat egymással ugyanabban a ritmusban.


Tipp: Mondókázz, énekelgess közben a kisbabádnak, imádni fogja ezt a játékos fejlesztő foglalkozást!😊

Szeretnéd élő instrukciókkal megtanulni a mozgáskoordinációs gyakorlatokat? Keress meg, és tartunk egy online órát! 

Zsóka

226 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page