Keresés

Negyedik trimeszter – Mit érez a baba az első hónapban?

Miért sír olyan sokat a baba? Tényleg ilyen sok a hasfájós kisbaba? Elkényeztetem, ha mindig felveszem, amikor sír? Hagyjam sírni, úgyis megtanul elaludni? Mire van szüksége a babának élete első 3 hónapjában?


A negyedik trimeszter, azaz a szülés utáni első három hónap arról szól, hogy a baba szokik az új, idegen világhoz. Számára minden új, minden hang, fény, érzet új, idegen és ijesztő lehet. Nagyon sok baba sír vigasztalhatatlanul, amire könnyű ráfogni, hogy hasfájós, ám nem biztos, hogy minden esetben erről van szó.Honnan tudhatom, hogy hasfájós-e? Onnan, hogy akkor is vigasztalhatatlanul sír, tovább, ha felveszed és ringatod. Ha a baba ettől meg tud nyugodni, akkor nem hasfájás áll a sírása hátterében.


A negyedik trimeszter alakulásában nagy szerepe van a születésnek és az aranyórának. De miért fontos, hogyan érkezik egy baba a világba? Miért fontos, hogyan éli meg egy édesanya és édesapa a szülés folyamatát? Mi is az az aranyóra? Mi a jelentősége? Miért fontos a napirend? Valójában kinek fontos a napirend? Mire képes egy újszülött, és mire nem? Hogyan hat a szülői érintés az újszülöttre? Miért olyan fontos az érintés?


Ha érdekelnek ezek a kérdések, tarts velem és két szakértőtársammal a vasárnap délutáni ÉLŐ beszélgetésünkön, ahol a negyedik trimeszter lesz a kivesézendő téma. A másfél órás élő adás utolsó 30 percében pedig biztatunk, hogy tedd fel kérdéseidet!

#negyediktrimeszter #első3hónap #miértsírababa #újszülött #szülés #aranyóra #babamasszázs

46 megtekintés0 hozzászólás