top of page
Keresés

Negyedik trimeszter – Mit érez a baba az első hónapban?

Frissítve: 2021. nov. 14.

Miért sír olyan sokat a baba? Tényleg ilyen sok a hasfájós kisbaba? Elkényeztetem, ha mindig felveszem, amikor sír? Hagyjam sírni, úgyis megtanul elaludni? Mire van szüksége a babának élete első 3 hónapjában?


A negyedik trimeszter, azaz a szülés utáni első három hónap arról szól, hogy a baba szokik az új, idegen világhoz. Számára minden új, minden hang, fény, érzet új, idegen és ijesztő lehet. Nagyon sok baba sír vigasztalhatatlanul, amire könnyű ráfogni, hogy hasfájós, ám nem biztos, hogy minden esetben erről van szó.Honnan tudhatom, hogy hasfájós-e? Onnan, hogy akkor is vigasztalhatatlanul sír, tovább, ha felveszed és ringatod. Ha a baba ettől meg tud nyugodni, akkor nem hasfájás áll a sírása hátterében.


Mi hat a negyedik terimeszterre?


A negyedik trimeszter alakulásában nagy szerepe van a születésnek és az aranyórának. De miért fontos, hogyan érkezik egy baba a világba? Miért fontos, hogyan éli meg egy édesanya és édesapa a szülés folyamatát? Mi is az az aranyóra? Mi a jelentősége? Miért fontos a napirend? Valójában kinek fontos a napirend? Mire képes egy újszülött, és mire nem? Hogyan hat a szülői érintés az újszülöttre? Miért olyan fontos az érintés?


Ilyés Annamária, Bán Zsófi és Molnár Zsóka beszélgetése a negyedik trimeszter nagy kérdéseiről:87 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page