top of page
Keresés

Mikortól masszírozzuk a kisbabát? És hány éves korig ajánlott?

Frissítve: 2021. okt. 24.

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a babamasszázzsal kapcsolatban, hogy milyen idős babáknak való. Hány napos vagy hónapos kortól lehet masszírozni a kisbabákat? És hány éves korig ajánlott?

Ugyanúgy masszíorzunk-e egy újszülöttet, mint egy 10 hónapos babát? És aki csoportos tanfolyamra megy, nem pedig a saját otthonában fogadja az oktatót, milyen idős babával vállalja be az idegen környezetet? Sok kérdés, amit érdemes mérlegelni, mielőtt belekezdünk a babamasszázs tanfolyamba.


Mikortól masszírozzuk a babát?


A babákat már születésük első napjától lehet maszírozni. Bár újszülötteknél a masszázs még sokkal inkább egy gyengéd simogatás, mintsem masszírozás. Ahogy a baba egyre jobban megszokja az érintést és magát a külvilágot, úgy válthat át a gyengéd simogatás egy biztos kézzel, határozott mozdulatokkal végzett simításokba.


Simításnak nevezem ezt is inkább, mint masszírozásnak, mivel a masszázsról akarva akaratlanul is a gyúró mozdulatok juthatnak eszünkbe. Fontos szem előtt tartani, hogy a babák masszírozása soha nem úgy történik, mint a nagyobb gyerekeké vagy felnőtteké, hiszen kis testük nagy százaléka még zsírszövetekből áll, izmaik szinte alig vannak. Izomzatuk fejlődésében a rendszeres masszírozás sokat tud segíteni.


Fontos! Amennyiben a baba #koraszülött volt, és szeretnéd masszírozni, mindenképp keress babamasszázs oktatót, aki házhoz megy, és külön foglalkozik veletek, mert a koraszülött babák világhoz, érintéshez való viszonyulása merőben más, jóval érzékenyebbek.



Milyen idős babákkal érdemes tanfolyamra menni?


Külön tárgyalandó kérdés, mivel nem minden korú baba bírja jól az idegen környezetben lévő, csoportos tanfolyamot. Értelemszerűen az újszülött babák, akiknek még minden új, sokkal érzékenyebbek egy idegen helyzetre. 3 hónapos koruk körül a babák már nyitottabbak, befogadóbbak, ezért a csoportos tanfolyamot ekkortól ajánlom.


Egészen 8-9 hónapos korig jól tud működni a csoportos tanfolyamon való részvétel, de onnantól, hogy a baba elkezd kúszni, mászni, nagyon érdeklődni a világ iránt, nehéz lehet vele a tanfolyam, hiszen masszírozni csak egy nyugodtan fekvő, ülő babát lehet. 🙂


 INTENZÍV CSOPORTOS TANFOLYAM INDUL AUGUSZTUSBAN! SZERETETTEL VÁRLAK A 9. KERÜLETI LILIPUT CSALÁDI BÖLCSŐDÉBEN, AHOL MEGTANULJUK A BABA TELJES TESTÉNEK ÁTMASSZÍROZÁSÁT, MOZGÁSFEJLESZTŐ KOORDINÁCIÓS GYAKORLATOKAT ÉS BESZÉLGETÜNK SOK, A BABÁKAT ÉRINTŐ TÉMÁRÓL. 
>>> ITT OLVASD EL A RÉSZLETEKET! <<<

Természetesen 8-9 hónapos kor után is masszíorzhatók a babák, sőt, ajánlatos masszírozni őket, amíg szeretik, kérik és engedik, hiszen számos jótékony hatással van rájuk. Viszont az izgő-mozgó korban már szükségesek lesznek változtatások, például rövidebb masszázsidő, nagyobb játékosság, mondókák, versek, énekek, melyek lekötik a nagyobb babákat masszázs idejére.


Hány éves korig ajánlott?


A standard babamasszázs 12 hónapos korig ajánlott. Onnantól, hogy a baba lábra áll, járni kezd, növekszik a test izomzata, egyre több izomcsoportját kezdi el használni, ráadásul merőben másképp használni. Ahogy a gyermek növekszik, az izomzat és a mozgás fejlődése folyamatosan változik, ezért a masszázsgyakorlatok is változnak.

Amit babamasszázs tanfolyamon megtanulsz, szerencsére biztonsággal kivitelezhető nagyobb babákon, gyerekeken is, ártani nem tudsz neki és a fejlődésének., mivel a babamasszázs még sokkal inkább egy szeretetteljes érintésen, gyengéd, de biztos simogatáson alapuló gyakorlat. Így a nagyobb babák, gyerekek is nagyon élvezik.


Amíg szeretik, kérik és engedik, addig masszírozhatod őt szülőként, és mindig azokon a testrészeken, ahol engedik. Masszázs során mindig alkalmazkodj a gyereked igényeihez, preferenciáihoz. Ha nem élvezi, halaszd későbbre a masszírozást, hogy mindig kellemes élményként élje meg.

 INTENZÍV CSOPORTOS TANFOLYAM INDUL AUGUSZTUSBAN! SZERETETTEL VÁRLAK A 9. KERÜLETI LILIPUT CSALÁDI BÖLCSŐDÉBEN, AHOL MEGTANULJUK A BABA TELJES TESTÉNEK ÁTMASSZÍROZÁSÁT, MOZGÁSFEJLESZTŐ KOORDINÁCIÓS GYAKORLATOKAT ÉS BESZÉLGETÜNK SOK, A BABÁKAT ÉRINTŐ TÉMÁRÓL. 
>>> ITT OLVASD EL A RÉSZLETEKET! <<<
264 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page