top of page
Keresés

Babamasszázs fogzási fájdalom ellen

Frissítve: 2021. nov. 8.

A babamasszázsnak fájdalomenyhítő hatása van. Az arc megfelelő területein végzett masszázzsal segíthetsz a kisbabádnak a fogzás okozta kellemetlenség elviselésében.

Vannak babák, akik nem szeretik, ha az arcukhoz nyúlnak. Ezzel nincs semmi baj, lassan szoktasd hozzá ahhoz, hogy az arcát érinted. Mondom, hogyan.


Szoktasd hozzá, ha ellenáll


Az első pár napban még ne masszírozd, de szánj naponta párszor 1-2-3 percet arra, hogy bekuckózol a babáddal, és nyugodt kezeidet puhán, de biztosan ráhelyezed az arcára, hogy szokja, és megtapasztalhassa, hogy semmi baj nem történik, ha valaki az arcát érinti.


Közben tartsd a szemkontaktust, beszélj hozz, nyugtasd, puszilgasd, énekelj neki. Ha látod rajta, hogy egy kicsit is megnyugszik, ellazul, nagyon dicsérd meg, hogy mennyire ügyes, hogy engedi és tudott lazítani! Jó esetben pár nap alatt eljuttok odáig, hogy a fogzási fájdalom elleni arcmasszázst meg tudd neki adni.


Masszírozd át az ínyét


A fájdalom kiindulási pontja az íny, ezért először a baba ínyét fogjuk átmasszírozni kívülről, tehát bőrön keresztül. A babád veled szemben helyezkedik el. Helyezd két hüvelykujjad a felső ajka felé, közvetlenül az orrocska alá középre. Majd oldalirányba simíts végig a felső ajka felett néhányszor. Tehát az ajka felett, középről indítjuk a mozdulatot, oldalirányba simítunk a szájsarokig.



Csak nagyon enyhe, gyengéd nyomást alkalmazunk, hogy a babának kellemes legyen a finom masszázs. Ugyanezt az oldalirányba simító mozdulatot végezzük el néhányszor az alsó íny mentén, tehát az alsó ajka alatt.


Lazítsd el az állkapcsát


Ennél a masszázsgyakorlatnál is gyengédek leszünk. Az állkapocs ellazítása azért fontos, mert a fogzási fájdalom hatására a babák gyakran befeszítik az állkapcsukat. A fájdalom akár a fülekig is ki tud sugározni.



Helyezd 2-3 ujjbegyed a baba arcocskájára (mindkét oldalra), és írj le körbe-körbe az arcán apró köröket, mintha egy felhőt rajzolnál a baba arcára.


Mondókázz neki közben vagy énekelgess, ha ilyen nyugtató hatású cselekvéssel a babád figyelmét el tudod terelni a kellemetlenségekről.



Tipp: Végezd a fogzási fájdalom elleni arcmasszázst naponta többször!
MEGTANULNÁD A TELJES FOGZÁSI FÁJDALOM ELLEN VALÓ ARCMASSZÁZST, ÉS MÉG ANNÁL TÖBBET IS? KATTINTS A KÉPRE A DIGITÁLIS OKTATÓCSOMAGHOZ!

206 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page