top of page
Keresés

A leghatékonyabb kombó hasfájós babáknak

Több mint négy éve tanítom kisbabás szülőknek, hogyan segíthetnek hasfájós babájuknak megszabadulni a kólikától, a bennrekedt gázoktól, az órákon át tartó keserves sírástól.

Minden hasfájás/kólika tanfolyamon ugyanazt a hármas kombinációt tanítom a szülőknek. Ez a három elem együtt, rendszeresen és helyesen kivitelezve az esetek 95%-ában megszabadítják vagy legalábbis jelentősen csökkentik a baba hasfájását. A maradék 5%-ban pedig ki szokott derülni, hogy nem hasfájásról, kólikáról van szó, hanem valamilyen más probléma áll a háttérben.


Hármas kombó hasfájós babáknak


Bár a hasfájásmasszázs önmagában is nagyon sokat segíthet, a Szülői Érintés babamasszázs tanfolyamain, ahol hasfájás, kólika elleni technikákat tanulunk, nagy szerepet kap a babajóga és a relaxáció is. A hasmasszázs igen hatékony tud lenni a baba gázoktól való megszabadításában és az emésztőrendszer, valamint az agy és az emésztőszervek közötti idegi kapcsolat fejlesztésében, de kulcstényezőnek gondolom a két másik elemet is.


A babajóga esetünkben a lábak tornáztatását, nyújtását jelenti. A gyakori, rendszeres és jól kivitelezett hasmasszázzsal segítünk a bélrendszerben rekedt gázt a végbél irányába terelni. A megkönnyebbülést, azaz a gázok távozását viszont a lábak tornáztatásával tudjuk hatékonyan segíteni. Emellett a babajóga nagyon jó hatással van a baba gerincére és mozgásfejlődésére is.


A harmadik fontos elem pedig a relaxáció lesz. Hogyan relaxál egy kisbaba? A szülő, a szülői érintés által :) Egy babának relaxáló a babamasszázs és babajóga is, de egy újszülött - a hasfájós babák nagy része márpedig újszülött - leginkább ringatás, a hintáztatás és összebújás közben tud relaxálni. A hasfájástól, kólikától való megszabadulást segítő tanfolyamokon három relaxációs technikát tanulunk meg, amelyek kifejezetten hasfájós babák számára nagy segítség.


Ha segítségre van szükségetek, találkozzunk online vagy személyes Hasfájás, Kólika SOS! tanfolyamon. Vagy tanuld meg a gyakorlatokat egyszerűen oktatóvideóból!


134 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page