Mivel masszírozzam a kisbabámat?

Updated: Mar 17, 2020

Szülőként szeretnénk a kisbabánknak mindenből a legjobbat adni. Amikor valaki babamasszázs tanfolyamra jelentkezik hozzám, szinte minden esetben felmerül a kérdés, hogy milyen olaj vagy krém a legjobb a babamasszázshoz.


A kettő közül mindig olajat érdemes választani, hiszen ennek állaga, sikamlóssága fogja leginkább segíteni a masszázsmozdulatok könnyedségét és ritmusát. Az olaj ráadásul nem szívódik be a bőrbe olyan gyorsan, mint a krém, ezért kevesebbszer kell megszakítani a masszázst az újraolajozás miatt.
Milyen olajat válasszak?


Egyéni döntés, hogy ki milyen olajat választ a babája masszírozásához, hiszen mindenkinek más a preferenciája. Szakértői szemmel azonban a 100% természetes, hidegen sajtolt növényi olajok a legmegfelelőbbek a babamasszázshoz többféle szempontból is.


>> VIDEÓN IS MEGNÉZHETED<<


Legyen az akár mandulaolaj, olíva- vagy kókuszolaj, vagy egy egyszerű, gyógyszertári napraforgóolaj, a hidegen sajtolt növényi olajok mindegyikére érvényesek az alábbi jellemzők.


  1. Illatmentesek – Ezért a kisbaba masszírozás közben a szülő illatát érzi, nem egy illatosított olajét, ami rendkívül sokat segít a szülő-baba kötődésének erősítésében és a csecsemő ellazulásában.

  2. 100%-ig természetesek – Ezért 100%-ig bababarát is, és nem baj, ha masszázs közben a kisbaba szájába veszi az olajos kezét vagy lábát, mert nem lesz tőle semmi baja.

  3. Tele vannak vitaminokkal – Emiatt már önmagában is rengeteg jótékony hatást gyakorol a baba bőrére, ami pihe-puha lesz. Masszázzsal párosítva pedig egészségesen fejlődik és biztonságosan kötődik a kisbabánk!Tehát egy hidegen sajtolt, természetes növényi olaj sokat ad a babamasszázs minőségéhez, ám a babamasszázsnak egyéb olajjal – vagy krémmel, ha azt preferálod – is számos jótékony hatása van.


Egyéb olajok Vannak különböző illatos olajok, amelyeknek szintén megvan a maguk pozitívuma, így például a levendulaolaj, amely illata révén nyugtató hatású. Ha inkább ilyet választanál, azzal még nem vész el a csecsemőmasszázs kötődéserősítő hatása, mivel ha a szülő illatát ilyenkor nem is érzi a baba, de a kötődés erősödéséhez szükséges egyéb komponensek, mint a szemkontaktus, bőrkontaktus, szülő hangja, továbbra is jelen vannak a masszázs során.

#masszázsolaj #babamasszázs #növényiolaj #napraforgóolaj #természetes #kötődés #kötődőnevelés

26 views0 comments

+36705856554

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

©2020 by Szülői Érintés babamasszázs. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now