top of page
Keresés

Babamasszázs az otthonodban – Így a legjobb tanfolyamot végezni?

Frissítve: 2021. nov. 10.

A babamasszázs tanfolyam – történjen az bárhol – számos pozitív hatással lesz babára és anyára egyaránt, de ha a legjobbat szeretnéd adni a babádnak, akkor a masszázsgyakorlatokat a saját otthonotokban érdemes megtanulni egy szakképzett oktatótól.


Egy kisbaba mindig a saját otthonában érzi magát a legnagyobb biztonságban. Egy idegen ember, egy idegen hang, ismeretlen illatok apró stresszforrások a babák számára, akárcsak az idegen helyszínen történő tanfolyamra való eljutás. Nem utolsó sorban anyának is jobb, egyszerűbb, ha nem kell babástul, csomagostul kimozdulni otthonról, hanem saját otthona kényelmében tanulhatja el a masszázsfogásokat.


Jobb az egyéni tanfolyam, mint a csoportos?


A babának mindenképp, hiszen egy kisbaba mindig a saját otthona biztonságában érzi magát a legjobban. Az egyéni tanfolyam további kiemelt előnyei közé tartozik, hogy ilyenkor az oktató csak és kizárólag rátok kettőtökre figyel, illetve a tanfolyam a ti saját ritmusotokban folyik.Oktatóként mindig rugalmas vagyok, hiszen alapelvem, hogy a tanfolyamon a baba a „főnök”. Teljes mértékben az ő igényeihez alkalmazkodunk, ezért ha éhes, nyűgös vagy peluscserére van szükség, szünetet tartunk. Ha testközelségre vágyik, akkor anya felveszi a tanfolyam alatt is, és amíg nem a masszázsgyakorlatok megtanulásával foglalkozunk, addig az elméleti témákat beszéljük át.


Mivel az egyéni babamasszázs tanfolyamon csak te és a babád (esetleg apa vagy nagyszülő is) vagytok jelen, oktatóként a figyelmem 100%-ig a tiétek. Csak rátok figyelek, csak veletek foglalkozunk és a tanfolyam abszolút a ti ritmusotokban folyik. Páros vagy csoportos tanfolyamon mások igényeihez is alkalmazkodnunk kell, ezért ezek alacsonyabb áron érhetők el.Általánosságban véve viszont nem jelenthetjük ki, hogy egyik tanfolyam jobb a másiknál, hiszen mindenkinek mások a preferenciái – ezalatt pedig a szülőket értem.  Az extrovertált típusú szülők jobban élvezik a tanfolyamot, ha csoportban tanulhatnak, hiszen így van lehetőségük más, hasonló cipőben járó szülőkkel is találkozni, beszélgetni.


Az introvertált típusú emberek jobban szeretnek befelé fordulni és magukra figyelni. Én mindig arra buzdítom a szülőket, hogy saját igényeiket is vegyék figyelembe a tanfolyam típusának kiválasztásakor, hiszen a babának is jó, ha anya jól érzi magát. Ha anya kényelmetlenül érzi magát, azt a baba is megérzi.


Ha csak a baba szempontját nézzük, akkor mindenképp az egyéni tanfolyam lesz a nyerő.

Még mindig bizonytalan vagy? Keress meg, és átbeszéljük, mi lenne a legjobb számotokra!

Zsóka

Commentaires


bottom of page