Keresés

Mit akarnak valójában az anyák Anyák napjára

Frissítve: 2021. nov. 10.

„Egyetlen egy napon ismerik el, amit teszünk, Anyák napján. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én biztos, nem virágra és csokira vágyom.” – kezdte anyai vágyairól szóló cikkét Megan Spiteri. A cikk eredetileg a Huffington Poston jelent meg.

„Ki a fene akar túlárazott virágokat? Vagy csokoládét, ami egy karba és egy lábba kerül, és amiért a férjednek egy őrült hosszú sort kell kiállnia? És ennek a végeredménye egy doboznyi kis csokikocka.

Engem ez nem nyűgöz le.

Azt hiszem, szükséges lenne egy általános útmutató a férjek számára Anyák napja kapcsán. Le kell egyszerűsítenünk, és legyünk őszinték, lényegretörőn el kell mondanunk, mire is vágyunk ezen a napon.


Kezdjük a nyilvánvaló virággal


Először is: én szeretem a virágokat. Ott vannak az ablakban a mosogató felett, ahogy ezt a blogposztot írom. Boldoggá tesznek, és a színek feldobják a napomat. De pár nap pompázás után elhervadnak.


Nem segítenek abban, hogy szépnek érezzem magam. Nem segítenek a takarításban. És a virág nem segít megharcolni a kialvatlanságból adódó fáradtsággal.

Alapvető tény. Nem akarok virágot kapni azon a napon, amikor engem anyaként elismernek.


Ha virágot szeretnél nekem adni, add azt olyan napokon, amikor lepukkantnak és csúnyának érzem magam. Adj virágot, miután veszekedtünk és fel szeretnél vidítani. Add akkor, amikor házisárkánynak érzem magam, és arra van szükségem, hogy egy kis ragyogás legyen a napomban.


Csokoládé


Már így is én eszem a totyogóim sajtos makaróniját a tányérjukból. Lenyalogattam a fagyijukat, mert mindenhová csöpögött. Belapátolok egy-két falat édességet, amikor senki nem figyel.. Nincs szükségem arra, hogy kiegészítsék az étkezési szokásaimat. Nincs szükségem még egy felszedett dekára. Nincs szükségem arra, hogy ragadjak a cukortól.


Fehérnemű


Úgy gondolod, hogy bármelyik napon is szexinek érzem magam? Szempillaspirált is alig használok. Néha lezuhanyozom, és ha szerencsém van, meg is tudok fésülködni. Foltos pólóban mászkálok.


Este kilenckor már általában félálomban vagyok, és az, hogy szexinek érezzem magam, még csak fel sem merül. Pizsamát is alig hordok. Szóval ne költsd el ezt a pénzt, valószínűleg a fiókban fog csücsülni, és soha nem lát napfényt.