Kuckózz be a babáddal a koronavírus idején (is)

A koronavírus-járványra mindenki feszültséggel reagál. Bizonytalanná vált sokak helyzete, vannak, akik elvesztették munkájukat, ráadásul akik szülők, aggódnak a gyerekeik miatt is. Ez teljesen érthető.


Ha viszont arra gondolnál, hogy „hú de jó, az én gyerekem még pici, nem érez semmit az egészből”, az nem feltétlenül igaz. Nagyon jó, ha meg tudod otthon teremteni a szórakozási és relaxációs közeget, és úgy fogjátok fel, hogy most aztán miénk a világ összes ideje, amit együtt tölthetünk, használjuk ki és élvezzük! Sajnos akarva-akaratlanul is a feszültséget, amelyet érzünk, nem tudjuk eltitkolni, a babák, a gyerekek minden éreznek.


Ahogy Vekerdy Tamás fogalmazott: „a gyerek, hiába kicsi, mindent észlel és mindent megérez (...). Láthatatlan érzékelőcsápjai a tudatalattinkba is belelógnak, de mivel konkrétan nem tudja, mit érzékel igazán, feszültté válik”.Érzik, hogy valami történik a világban, érzik, hogy a szülők is feszültek, érzik a bizonytalanságot, ami felviszi szervezetükben a stresszhormonszintet. Ez alapvetően nem tragédia, a gyerekek is stresszelnek, sőt, a kisbabák is, nem csak a felnőttek. A probléma akkor van, ha nincs meg a stresszel azonos mértékű relaxáció, feszültségoldás.


Ha a babában nem oldjuk a stresszt, és az felhalmozódik benne, az kiütközhet szimplán nyűgösségben, vagy akár abban, hogy többet sír, nyugtalan, nehezen alszik, kevesebbet alszik, rosszul alszik. Ami pedig ördögi kört eredményez, hiszen ha a baba nyűgös, a szülő is az. Ha a szülő nyűgös, nagy eséllyel a baba is.


Hogyan oldjuk a feszültséget a kisbabában?


A válasz nagyon egyszerű: gondoskodó érintéssel. Már alapvetően a sok puszi, simogatás, ölelés is nagyon sokat segít a babának abban, hogy lazítani tudjon, de a babamasszázs a legtökéletesebb eszköz erre a célra.Kuckózz be a kisbabáddal, csukd magatokra az ajtót, és foglalkozzatok csakis egymással. Vetkőztesd le, simogasd vagy masszírozd át a testét valamilyen masszázsolajjal, és töltsetek el együtt így 20-30 percet. Zárjátok ki a világot, puszilgasd, simogasd sokat, a gondoskodó szülői érintés a baba számára a legfelszabadítóbb, leglazítóbb dolog, amit csak tapasztalhat.


Az érintés hatására a baba szervezetében csökken a kortizol és epinefrin nevű stresszhormonok szintje, és emelkedik a szerotonin és oxitocin nevű boldogsághormonok szintje. Ha rendszeressé teszed ezt a bekuckózást, a gondoskodó érintésre, babamasszázsra szánt időt, idővel észre fogod venni, hogy kisbabád kiegyensúlyozottabbá válik.


Te is nyugodtabb leszel


A babamasszázs hasonlóképpen hat a szülőre is. Nem csak a baba, de a masszázst adó szülő szervezetében is megindul a hormontermelés, és csökken a stresszhormonok szintje. Az emberi pszichével foglalkozók is azt javasolják, hogy relaxáljon, meditáljon naponta, akinek sok feszültség van az életében.


>>Tippek bekuckózáshoz, otthoni babamasszázshoz<<


Baba és szülő számára ez nagyon jól kivitelezhető babamasszázzsal, hiszen egyszerre mindketten lazítotok, ráadásul igazán csodálatos közös időtöltésről van szó, hiszen jobban meg fogod érteni kisbabádat a rendszeres babamasszázsnak köszönhetően. Közelebb érzed majd magadhoz, erősödik a kettőtök közötti kötelék. Úgy gondolom, ezekben a nehéz, bizonytalan és feszültséggel teli időkben kiemelt fontosságú erre odafigyelni és időt szánni.


Mivel a személyes érintkezést és találkozást most jobb szüneteltetni vagy legalábbis a szükséges minimálisra csökkenteni, babamasszázs tanfolyamokat jelenleg csak online tartok. Ha szeretnéd megtanulni, hogyan masszírozd kisbabádat úgy, hogy a legtöbbet profitáljon belőle – nem csak kötődés és relaxáció, de fizikai fejlődés is legyen, – keress meg, és megbeszéljük, mikor tudnánk online találkozni.

Zsóka

82 views0 comments

+36705856554

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

©2020 by Szülői Érintés babamasszázs. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now