top of page
Keresés

Babamasszázs – Életre szóló ajándék minden babának és mamának

Frissítve: 2021. okt. 25.

Baba születik a családba, és azon töröd a fejed, milyen különlegességgel ajándékozhatnád meg őt és édesanyját? Vagy már megérkezett, és egy életre szóló élménnyel tennéd őket gazdagabbá? Akkor egy babamasszázs tanfolyamot ígérő gyönyörű utalvány lehet a tökéletes ajándék.


Számos fizikai és lelki fejlődést érintő pozitív hatása mellett a babamasszázs nagyon értékes tudást ad az édesanyának, a baba pedig egész életében profitálni fog az anyukája által megtanult és rendszeresen végzett masszázsból.


Tárgyat vagy élményt ajándékozzunk?


Az újszülött kisbabákat még nem sok minden érdekli a világban az édesanyjukon kívül, hiszen mellette érzik magukat biztonságban, vele tudnak nyugodtak lenni. A babák életének első egy éve meghatározó egész hátralévő élete szempontjából. Az édesanyjukhoz fűződő kötelék milyensége határozza meg azt, hogyan fog a későbbiekben a világhoz és másokhoz viszonyulni.

A baba tehát egy egész életen át profitál az édesanyja által adott masszázsból. Hogyan? A babamasszázs hihetetlenül hatásos kötődéserősítő közös program babának és anyának. Egy stabil, biztonságosan kötődő baba-mama kapcsolat pedig a gyermeket nyitottá és bátorrá teszi a világgal szemben, hiszen legbelül mindig érezni fogja: bármi történik is, van mögötte egy biztonságot adó érzelmi háló. Emiatt – és ezt átfogó kutatás bizonyítja – a rendszeresen masszírozott babák sikeresebbé válnak nemcsak karrierjükben, de emberi kapcsolataikban is.


Mire jó még a babamasszázs?


Bár a masszázs legfontosabb előnyének a szülő-gyermek kötődés megerősödését gondolom, a rendszeres masszírozás hihetetlenül jó hatással van a kisbabák fizikai fejlődésére is. Stressz minden kisbabát ér nap mint nap, de masszázs során csökken a stresszhormonszint a szervezetükben, ezzel párhuzamosan pedig nő az oxitocinszint, azaz a szeretethormon/kötődéshormon szintje emelkedik. A baba így megtanul ellazulni, relaxálni, és kiegyensúlyozott marad.



A csökkent stresszhormonszint miatt a rendszeresen masszírozott kisbabák kevesebbet sírnak és jobban alszanak, mint nem masszírozott társaik. A babamasszázs serkenti továbbá a baba idegrendszerének, emésztőrendszerének, immun- és légzőrendszerének fejlődését, valamint a vesztibuláris rendszer és az izomzat fejlődését is. A babamasszázs további pozitív hatásairól ebben a cikkemben olvashatsz.


Nem csak értékes, de szép is


Az ajándékutalványt úgy alkottam meg, hogy ne csak élményt ajándékozhass, de olyasmit is, amelyet kinyomtatva  a baba szülei éveken át megőrizhetnek emlékül. Kétféle színből választhatsz (egy rózsaszín és egy fekete keretes utalvány), hogy az minél inkább passzolhasson az édesanya, édesapa személyiségéhez.


Az ajándék Budapest területén használható fel általam biztosított helyszínen (9. kerület), vagy akár a baba saját otthonában (ez előzetes egyeztetést igényel!). Többféle típusú utalványt állítottam össze, melyekből szemezgethetsz:


>>UTALVÁNYTÍPUSOK ÉS ÁRAK<<


Egyéni tanfolyam ajándékba

- amelyen csak anya és baba van jelen, a saját otthonukban.

🔸 1x3 órás intenzív tanfolyam = 20.000 HUF

🔸 3x2 órás tanfolyam = 50.000 HUF


Intenzív családi tanfolyam ajándékba

- amelyen akár apa, nagymama, nagypapa, keresztszülő stb. is részt vehet. Igény szerint házhoz megyek vagy helyszínt biztosítok.

🔸 3 fős, 3 órás intenzív tanfolyam = 24.000 HUF

🔸 4 fős, 3 órás intenzív tanfolyam = 30.000 HUF

🔸 5 fős, 3 órás intenzív tanfolyam = 35.000 HUF


Intenzív csoportos tanfolyam ajándékba

🔸 1x3 órás intenzív csoportos tanfolyamon való részvétel, fix (általam meghatározott) időponttal = 10.000 HUF


A csoportos tanfolyamok előnyeiről ebben a cikkemben írtam bővebben, az egyéni tanfolyamokról pedig itt olvashatsz.

Kérdésed van? Bizonytalan vagy, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb tanfolyam a baba számára? Keress bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén:📧 E-mail: szuloierintes@gmail.com ☎ Telefon: +3670/585-6554 FB üzenetben: https://www.facebook.com/szuloierintes/

Molnár Zsóka

nemzetközi okleveles babamasszázs oktató

bottom of page