top of page
Keresés

Hasfájós csecsemők masszírozása - A leghatékonyabb gyakorlatok videón

Frissítve: 2021. máj. 6.


Hasfájós babával nem könnyűek a mindennapok: a kólikás babák sokat sírnak, keveset alszanak. Szüleik néha embert próbáló órákat élnek át, és akárhogyan is szeretnének segíteni babájuk szenvedésén, sokszor tehetetlenül kell megvárniuk, amíg a kólikás sírás lecseng.


Hogy segít a babán a hasmasszázs?


A speciális hasmasszázs nagyon sokat tud segíteni, akár kólikás a baba, akár attól szenved, hogy a bélgázokat nem tudja könnyen kitolni. A masszázs lényege, hogy igen hatékonyan segíti az emésztőrendszer fejlődését, másrészt pedig a baba megkönnyebbülését – tehát a bennrekedt gázok kitolását.


Mivel salakanyag és bélgázok csak a vastagbélben képződnek, ezért hasmasszázs során főként a vastagbél mentén érdemes masszírozni. Az alábbi videóban megmutatom, és el is magyarázom a leghasznosabb mozdulatokat. Igaz, hogy sokszor a lenyelt levegő is okozza a bennrekedt gázok miatti hasfájást, ezek pedig értelmeszerűen a vékonybélrendszeren is átmennek.


Természetesen a videóban nem a konkrét, szakszerű hasfájós masszázst mutatom meg, amelyet a Segítség, kólikás a kisbabám! tanfolyamon. Mindemellett, a bemutatott masszázsgyakorlatok már önmagukban segíthetik a baba megkönnyebbülését.


>> Honnan tudhatod, hogy hasfájós a kisbabád?


Ebben a cikkemben azt olvashatod el, mik a jelei annak, ha egy baba kólikától szenved, hogyan alakul ki a kólika, és arról is mesélek, hogyan segít rajta a hasfájós masszázs. Szintén videóval!


Ha szeretnéd megtanulni a hasmasszázst, arra a kötődő szülőket Támogató csomagom révén is van lehetőséged:

Ajándékba is adhatod!

bottom of page