top of page
Keresés

10 ok, hogy miért gyere babamasszázs tanfolyamra

Frissítve: 2021. nov. 8.

Három éve dolgozom babamasszázs oktatóként, és meg kell mondjam, hogy soha életemben nem volt még hálásabb munkám. Pedig bölcsődében is dolgoztam, ami szintén rengeteget ad az embernek.


A babamasszázs tanfolyamokon olyan technikákat tanítok, amelyek lehetővé teszik a szülők számára, hogy ők maguk segítség át kisbabájukat a nehézkes fejlődési szakaszokon, és győzzenek le együtt olyan mumusokat, mind a kólika, hasfájás, bennrekedt gázok vagy a fogzási fájdalom.


A szülőre is hat a babamasszázs


A csoportos órákon sokszor volt szerencsém látni, hogy a szülők támogatják egymást – márpedig (és ezt tőlük tudom) a támogató közeg olyasmi, amiben sok újdonsült szülőnek nincs része. Azokon a tanfolyamokon, amelyek több alkalomból állnak és hetente találkozunk, rendszeresen azt látom, hogy a szülők átsegítik egymást problémás helyzeteken, empatikusan elmondják véleményüket a másikat feszegető kérdésekről.


Látom, hogyan fejlődik a szülő és a baba közötti interakció hétről hétre, hogyan vesznek el a szülők kisbabájuk gyönyörű tekintetében, miközben erősödik a kettejük közötti kötődés. És ez csodálatos. Szóval, itt van – az én szemszögemből – a 10 legfontosabb ok, hogy miért érdemes babamasszázs tanfolyamra jönni.


1. Javul az alvásminőség


Sok szülő számára ez egy csábító ok. A babamasszázs valóban segíti a baba alvását és javítja az alvásminőségét. A tanfolyamok során sokan számolnak be arról, hogy kisbabájuk könnyebben elalszik és kevesebbszer ébred fel éjjelente. Babamasszázs során csökkent a stresszhormon-szint és nő az oxitocinszint, tehát segíti a baba relaxációját.


2. Átsegíti a babát az egészségügyi nehézségeken


A babamasszázs nagyon hatékonya a hasfájás, kólika enyhítésében, általában már 2 héten belül jelentősen csökkennek vagy teljesen elmúlnak a tünetek. A túl sok lenyelt levegőtől, a bennrekedt gázoktól is segít megszabadulni. Az arcmasszázs enyhíti a fogzási fájdalmat, ráadásul a babamasszázs az orrocskában és a mellkasban lerakódott váladék távozását is segíti.


3. Minőségi idő


Sok babamasszázs tanfolyamon résztvevő szülő jelezte, hogy a babamasszázs lett a napjuk, hetük fénypontja! Amikor bekuckóznak kisbabájukkal, előveszik a masszázsolajat, és 10-20-30 percig csak egymásra figyelnek és együtt relaxálnak, kötődnek, annál jobb minőségi időt baba-mama páros nemigen tudhat elképzelni. Plusz, a babamasszázs a baba fizikai fejlődését is segíti, így nem csak minőségi idő, de fejlesztő program is.


4. Kötődéserősítés


Babamasszázs során az összes kötődéserősítő elem érvényesül.: szemkontaktus, egymás hangjának hallása, illatának érzete, beszéd, bőrkontaktus és oxitocin. Kisbabád masszírozása során temérdek mennyiségű oxitocin, azaz szeretethormon vagy kötődéshormon termelődik benned és kisbabádban, ezáltal kémiailag is megtámogatva a kötődésetek erősödését.


5. Feszültségoldás, kevesebb sírás


A stressz-szint csökkenése és oxitocinszint növekedése miatt a baba alapjáraton kiegyensúlyozott lesz. Ennek egyik kellemes hozománya, hogy a baba kevesebbet sír majd. Miért? Mert a babák sokszor sírással próbálnak megszabadulni a felgyűlt feszültségtől, ilyenkor megnyugtatásra van szükségük. A babamasszázstól már alapjában véve nyugodtabbak lesznek.


6. Jobban megérted kisbabád jelzéseit


Minden szülőnek időbe telik megtanulni kisbabája jelzéseit. Ez természetes. Mivel az érintés a kisbabák elsődleges kommunikációs csatornája, és mert a ilyenkor kizárólagos figyelmet szenteletek egymásnak, a babamasszázs segít abban, hogy könnyebben megértsd, mit szeret vagy nem szeret kisbabád, mit próbál jelezni.


7. Beszédfejlődés


Az éneklés és mondókák segítik a baba korai beszédfejlődés, valamint segítik a szülő-baba kommunikációt. A tanfolyamok során ezért én is mondókákkal és dalocskákkal támogatom a szülőket. A csoportos tanfolyamok pedig szuper alkalmat teremtenek a babák korai szocializálódásához.


8. Mozgásfejlődési mérföldkövek


A babmasszázs erősíti az izomzatot, a csontokat és ízületeket, és fejleszti az izomtónus (túl feszes/hipertón vagy petyhüdt/hipotón izomzat). mert ilyen szuperül segíti az izomzat és mozgásszervek fejlődését és erősödését, segíti a babát abban, hogy elérje a mozgsáfejlődési mérföldköveket, mint átfordulás, ülés, mászás, járás stb.


9. Támogató közeg


A csoportos tanfolyamok egyik felbecsülhetetlen előnye a hozzád hasonló, empatikus szülőkkel való találkozás. A tanfolyamokon olyan támogató közeg szokott kialakulni, ahol bármilyen felmerülő kérdésedet, aggodalmadat megoszthatod a többiekkel, senki nem fog ítélkezni, sőt!

A babamasszázs tanfolyamokon nem ítélkezünk, hanem támogatunk.

10. Nő a szülő önbizalma


Mivel megtanulod könnyebben felismerni kisbabád jelzéseit, igényeit, és kielégíteni azokat, ösztönösen reagálni rájuk, magabiztosabbnak fogod érezni magad szülői szerepedben. A babamasszázs egyik előnye, hogy Te is és kisbabád is boldogabbak, nyugodtabbak lesztek.


>> SZERETETTEL VÁRLAK A LEGKÖZELEBBI CSOPORTOS TANFOLYAMOMON! <<



bottom of page