top of page
Keresés

A babának nincs szüksége úgy játékra, mint a szeretetre - Babamasszázs karácsonyra

Frissítve: 2021. nov. 10.

Ezerféle fejlesztő játék, babakönyvek, babaruhák és még ki tudja, mik. Millió dolog van, amit egy kisbabának ajándékozhatsz karácsonyra. Csakhogy a baba számára nincs jobb ajándék, mint az édesanyjával töltött, interakciókkal tarkított, szeretettel teli idő, elfoglaltság.


A fejlesztő játék is csak akkor fejleszt, ha van benne szülővel (gondozóval) közös interakció. A könyveket hiába nézi a baba, ha senki nem olvassa fel neki. A babának a legnagyobb szüksége szeretetre és az édesanyjára van. A babamasszázs ezt megadja neki. És még annál is többet.

Miért ajándékozz babamasszázst?


Ezernyi jótékony hatása miatt is. Már csak napi 15 perc masszázs elképesztően jó hatással van a baba fizikai és mentális fejlődésére. Csak néhány azok közül a hatások közül, amivel a masszázs segíti a baba fejlődését:

  • idegrendszeri fejlődés: a masszázs segíti a mielinhüvely-képződést, ami biztosítja, hogy az információk gyorsabban érjenek végig az idegrendszeren, és hamarabb dolgozza fel az agy,

  • izom- és csontfejlődés: a megnövelt oxigén- és tápanyagellátás miatt a babamasszázs segíti az izomgyarapodást, a csontnövekedést és a mozgásfejlődést,

  • stresszcsökkentés: a kortizolszint (stresszhormon) csökken, a boldogsághormonok szintje nő, így a baba szó szerint kiegyensúlyozottabb lesz, jobban alszik és kevesebbet sír, ráadásul az édesanya stressz-szintje is csökken,

  • emésztőrendszer: a hasmasszázs enyhíti a kólikás tüneteket és segíti az emésztőszervek fejlődését,

  • immunerősítés: a babamasszázs az immunrendszer erősítését is szolgálja, segíti a nyirokkeringést és az anyagcserefolyamatokat.


Kinek ajándékozz babamasszázs tanfolyamot?


A legideálisabb esetben 2-5 hónapos babáknak és szüleiknek, vagy a várandósság 3. trimeszterében lévő édesanyáknak ajándékozz babamasszázs tanfolyamot. Mivel ez az ajándékutalvány a kiállítástól számított 6 hónapig érvényes, a nemrég született vagy nemsokára megszülető babák számára lesz tökéletes, hiszen ha most még nem is, a következő hónapokban érik el azt a kort, amikor már elég nyitottak és befogadóak egy babamasszázs tanfolyamhoz.

Babamasszázs tanfolyamot azoknak az édesanyáknak érdemes különösképp ajándékozni, akik bizonytalanok szülői szerepükben, nehezen élik meg az első, babával közös hónapokat, akik szeretnék erősíteni a baba-mama kötődést. És azoknak a babáknak, akik sokat sírnak, hasfájósak, akiknek izomzatuk hipotón, akik születésük során nehézségbe ütköztek, vagy akiknél elmaradt az aranyóra.


A babamasszázs csodálatos, kötődéserősítő baba-mama elfoglaltság, amelyet a tanfolyam elvégzése után minden édesanya képes önállóan masszíorzni kisbabáját otthon, ezzel segítve testi-lelki fejlődését.


Bővebb információért keress az oldal alján található elérhetőségeimen, vagy Facebookon privát üzenetben.


Molnár Zsóka

babamasszázs és gyerekjóga oktató

bottom of page